Verven zonder verf

De klokken kwamen bij ons een weekje vroeger. Op die manier moesten we niet heel de dag van hot naar her lopen nadat ze hun cadeautjes bij ons ontdekten.

Er waren weer cadeautjes bij de vleet, maar het kwam erop neer dat de oudste (5-jarige dochter) graag tekent, schildert, knutselt, ... en dus iets in dat genre wou. Ze wou dus verf.

De kleinste (20mdn) doet dan heel graag mee met haar met volle muren, haren, armen, benen, tafel, stoelen, .. vol potlood, stift, verf tot gevolg.
Gelukkig allemaal afwasbaar, maar je moet t toch maar weer allemaal afwassen.

Dus kwamen de klokken met een geniaal cadeautje om hem bezig te houden terwijl zijn zus weer artistiek bezig is: verven zonder verf.

SES-creative is een merk dat kleine, betaalbare doosjes aanbiedt met knutselmateriaal.
Dochterlief heeft ondertussen al een heuse collectie. Mijn eerste knipwerkje, strijkparelsets, hamertje tik, vingerverf, ik leer prikken, ringen en armbanden, ik leer verven, .. .

Ik vond online (ja, ik ben een bol.com addict) een doosje: kleuren zonder verf.

Toch eens proberen. Er zitten 4 kartonnen kaartjes in het doosje en een verfborsteltje. Het doosje koste 7.99€ rond pasen.

Je geeft een potje water en wanneer de natte borstel de tekening raakt, wordt die "ingekleurd".
Als je tekening terug droogt, is alle kleur terug weg en kan je opnieuw beginnen.


Hij vond het SUPER.

De populairste tekeningen zijn na een week intensief vakantiegebruik al een beetje gekrakeleerd, maar werken nog steeds perfect.

VARIANT: enkele leuke varianten (ja een week full-time zorgt voor inspiratie)
° een spons in een vormje knippen en vochtig maken (op een schoteltje met wat water leggen) zodat ze kunnen stempelen ipv verven
° met de natte vinger (gewoon het borsteltje weglaten en met de handen/vingers in het water)



Reacties

Populaire posts